Info om huvudtränaren

Jag heter Micha Milovanovic och jag har tränat karate i 41 år. När jag var 14 år började jag att träna en karatestil som heter Shotokan (den del av karaten som har flest utövare). Därefter tränade jag Kyukoshinkai Karate (fullkontakt) under tiden som jag läste vid Linköpings Universitet. Sedan 1992 tränar jag Shitoryu, denna karatestil är lite mjukare i rörelserna och passar många utövare.

 

Sedan många år tillbaka har jag etablerat en tävlingsgrupp med ungdomar från Norrköping. Dessa ungdomar har årens lopp nått fantastiska framgångar. Se fliken "Tävlingsmeriter..". Augusti 2011 beslutade jag mig för att starta en egen karateklubb (efter godkännande av Svenska Karateförbundet), dessa ungdomar utgjorde grunden för dagens förening. Vi tillhör därmed Riksidrottsförbundet, däremot tillhör vi ingen riksorganisation inom karate ännu så länge.


World Karate Federation Kumite (WKF-Sportkarate) har för miga varit det roligaste med karaten trots att jag har tränat traditionell karate under många år.  Jag har varit med och tävlat i många olika tävlingar både nationellt och internationellt. Under denna period har jag haft möjlighet att träna och matcha med de bästa utövarna både nationellt och internationellt. Grunden för vår karate förening är Shito-Ryu, dock lägger vi lite mer tid på WKF-Sportkarate. 

 

Klubbens nuvarande barn, ungdomar och vuxna tävlar regelebundet och når mycket bra resultat. Trots tävlingsverksamheten i klubben så är inte antalet medaljer det primära. Den sociala gemenskapen, individens lika värde och att ha roligt på träningen är de viktigaste delarna för vår förening.

 

Jag innehar alla licenser en karatedomare kan ha i Sverige (Kumite, Kata och Barn-licens). Jag är numera också ansvarig domarutbildare för Svenska Sydöstra karateförbundet.

 

I mitt yrke forskar jag och undervisar vid Linköping medicinska fakultet.

 

Dr. Micha Milovanovic/Huvudinstruktör Norrköpings Sportkarate

 

På bilden ovan tränar jag Marsel El-Bazi som kort därefter blev svensk mästarinna i -59 Kg

 

Micha Milovanovic

Övriga ledare:

Sefedin Kajevic

Ledare för vuxengruppen, Ansvarig tränare, 1 Dan. Tränat karate i ca 25 år, har tagit

massor av medaljer genom åren, senast 2013. Tränar även MMA och submission.

Marina Ishak (till höger!!) 

Ledare för barngruppen, 1 DAN. Har tagit flertalet medaljer genom åren.

Från Höger:

Ahsanullah 1 DAN (SM-Silver, vinnare Stockholm Open Yuishinkai Open mm,

Najjebullah 1 DAN (Vinnare av bl.a. Stockholm Open mm.

Oscar Samulesson 2 DAN, (SM Guld lag, SM- Brons, samt många andra medaljer. Alla tre är ledare för barn och vuxengruppen.